Είσοδος μελών

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να συνδεθείτε στην περιοχή μελών.

Κύκλος Φωτογραφίας

Πώς το φως αποτυπώνει πάνω στο χαρτί το μαγικό είδωλο του κόσμου; Πώς χρησιμοποιώ τη φωτογραφική μηχανή; Φωτογραφίζουμε, μέσα κι έξω από τον χώρο του σχολείου, εικόνες που σχετίζονται με τον χρόνο και τον χώρο, ιδιωτικό και δημόσιο.

Κύκλος Ψάξε-Βρες

«Τα έμαθες τα νέα;» Νέα για εμάς τους ίδιους, νέα από τη γειτονιά μας, από το σχολείο μας, από τον κόσμο μας. Στον κύκλο αυτόν, ανοίγουμε καλά τα μάτια και τεντώνουμε τα αυτιά μας, ενημερωνόμαστε, προβληματιζόμαστε, συζητάμε και συμμετέχουμε σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Με εργαλείο τα ανθρώπινα δικαιώματα, φτιάχνουμε Διακρατικά Συμβούλια Ειρήνης, ερευνούμε την προσβασιμότητα της γειτονιάς μας, ταξιδεύουμε με το «αερόστατο των δικαιωμάτων», βοηθάμε ζώα που μας χρειάζονται, συζητάμε για τον πόλεμο με αφορμή ένα πορτοκάλι, καθαρίζουμε παραλίες και πάρκα και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, για καταστάσεις που μας προβληματίζουν, ώστε να μεταμορφώσουμε εμείς οι ίδιοι την πόλη μας σε αυτή που ονειρευόμαστε.

Κύκλος Κινούμενης Εικόνας

Πώς κάνουμε μια εικόνα να κινείται; Πώς δημιουργούμε τις δικές μας ταινίες; Στον Κύκλο Κινούμενης Εικόνας τα παιδιά σκαρώνουν ταινίες μικρού μήκους με κεντρικό άξονα τα θέματα του προγράμματος της Δ’ δημοτικού «Χρονοδιαδρομές».

Ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στον Κύκλο Κινούμενης Εικόνας μπορείτε να δείτε στο κανάλι Τεχνικές Κινούμενης Εικόνας στο vimeo.

Κύκλος Κόψε-Ράψε

Βελόνες, κλωστές, παραμάνες, δαχτυλήθρες και ψαλίδια!
Ένας κύκλος δημιουργικός και όχι μόνο… Μαθαίνουμε πως να ράβουμε ένα κουμπί, επιδιορθώνουμε τα παιχνίδια μας, κατασκευάζουμε καινούρια, δημιουργούμε ένα ωραίο και πρωτότυπο δώρο για κάποιον αγαπημένο… Και η λίστα δεν τελειώνει! Με ένα κομμάτι ύφασμα, με μια βελόνα, μια κλωστή και το κέφι μας για δημιουργία, φύγαμε για χωράφια μαγικά!