Είσοδος μελών

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να συνδεθείτε στην περιοχή μελών.

Κύκλος Κεραμικών

Μεταμορφώνεται η λάσπη; Με ποιες τεχνικές της δίνουμε σχήμα και μορφή; Τι θα συμβεί, όταν αυτά που πλάσαμε ψηθούν στο καμίνι του σχολείου; Πώς χρησιμοποιούνται τα εργαλεία της κεραμικής; Ως κεραμίστες του σχολείου, βουτάμε για τα καλά τα χέρια στα «βρόμικα» χώματα και βγάζουμε αντικείμενα που λάμπουν από ομορφιά!

Κύκλος Αρχιτεκτονικής

Τα υλικά μας: χαρτόνια, ψαλίδια, κόλλες, φελιζόλ, ρυζόχαρτα, ξύλα. Σκοπός μας: γινόμαστε αρχιτέκτονες της πόλης και των κτιρίων.
Παρατηρούμε, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και αναδημιουργούμε το περιβάλλον μας, εισάγοντας σε μεγαλύτερες ποσότητες τη φύση και το παιχνίδι. Στον κύκλο Αρχιτεκτονικής, δουλεύουμε την έννοια του χώρου σε διάφορες κλίμακες, περνώντας από τον προσωπικό χώρο στο σχολείο και τελικά την πόλη.

Κύκλος Κηπουρικής

Τι μπορεί να κρύβεται μέσα στη καρδιά  ενός  δέντρου; Γιατί η παπαρούνα έχει κόκκινο χρώμα, πότε ωριμάζουν οι φράουλες και γιατί το γιασεμί μυρίζει; Ανακαλύπτουμε ονόματα, μυστικά και επιθυμίες του μεγαλύτερου βασιλείου στον κόσμο. Χρησιμοποιούμε γλάστρες, σκαλιστήρια, φτυάρια, κλαδευτήρια, χώμα, παρτέρια, σπόρους. Ως επίδοξοι κηπουροί του σχολείου, αναλαμβάνουμε να φυτέψουμε έναν λαχανόκηπο, να ξεχορταριάσουμε, να ποτίσουμε, να φροντίσουμε δέντρα και λουλούδια, μέσα κι έξω από το σχολείο.

Κύκλος «Κόψε-ράψε»

Βελόνες, κλωστές, παραμάνες, δαχτυλήθρες και ψαλίδια!
Ένας κύκλος δημιουργικός και όχι μόνο…
Μαθαίνουμε πως να ράβουμε ένα κουμπί, επιδιορθώνουμε τα παιχνίδια μας, κατασκευάζουμε καινούρια, δημιουργούμε ένα ωραίο και πρωτότυπο δώρο για κάποιον αγαπημένο…Και η λίστα δεν τελειώνει!
Με ένα κομμάτι ύφασμα, με μια βελόνα, μια κλωστή και το κέφι μας για δημιουργία, φύγαμε για χωράφια μαγικά!