Είσοδος μελών

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να συνδεθείτε στην περιοχή μελών.

Κύκλος Κεραμικών

Μεταμορφώνεται η λάσπη; Με ποιες τεχνικές της δίνουμε σχήμα και μορφή; Τι θα συμβεί, όταν αυτά που πλάσαμε ψηθούν στο καμίνι του σχολείου; Πώς χρησιμοποιούνται τα εργαλεία της κεραμικής; Ως κεραμίστες του σχολείου, βουτάμε για τα καλά τα χέρια στα «βρόμικα» χώματα και βγάζουμε αντικείμενα που λάμπουν από ομορφιά!

Κύκλος Αρχιτεκτονικής

Ποιες ανάγκες οδήγησαν τον άνθρωπο να δημιουργήσει βιβλιοθήκες και πώς έχουν αλλάξει αυτές οι ανάγκες; Τι είδους βιβλιοθήκες υπάρχουν και πώς είναι οργανωμένες; Πώς βρίσκουν τη θέση τους τα βιβλία στις βιβλιοθήκες; Έχουν ταυτότητα, όπως οι άνθρωποι; Ψαχουλεύουμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου, ανακαλύπτουμε βιβλία, τα συστήνουμε σε άλλους! Mπαίνουμε στα πιο απόκρυφα μέρη μιας σπουδαίας βιβλιοθήκης και μαθαίνουμε τα μυστικά της από πρώτο χέρι!

Κύκλος Κηπουρικής

Τι μπορεί να κρύβεται μέσα στη καρδιά  ενός  δέντρου; Γιατί η παπαρούνα έχει κόκκινο χρώμα, πότε ωριμάζουν οι φράουλες και γιατί το γιασεμί μυρίζει; Ανακαλύπτουμε ονόματα, μυστικά και επιθυμίες του μεγαλύτερου βασιλείου στον κόσμο. Χρησιμοποιούμε γλάστρες, σκαλιστήρια, φτυάρια, κλαδευτήρια, χώμα, παρτέρια, σπόρους. Ως επίδοξοι κηπουροί του σχολείου, αναλαμβάνουμε να φυτέψουμε έναν λαχανόκηπο, να ξεχορταριάσουμε, να ποτίσουμε, να φροντίσουμε δέντρα και λουλούδια, μέσα κι έξω από το σχολείο.

Κύκλος «Κόψε-ράψε»

Πώς θα στρίψει, θα πηδήξει, θα πέσει, θα ισορροπήσει, θα σταθεί ο καθένας και η καθεμία; Πώς θα χορέψουμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο; Εκφραζόμαστε με το σώμα μας, δίνουμε κίνηση και ρυθμό στις ιδέες μας.