Είσοδος μελών

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να συνδεθείτε στην περιοχή μελών.

Κύκλος Δημοσιογραφίας

Τι συμβαίνει όταν τα παιδιά πιάνουν στα χέρια τους εργαλεία του αρχιτέκτονα, χαρτόνια, ξύλα, βίδες, χρώματα; Μπορούν οι ιδέες τους να μετατραπούν σε χώρο και να δημιουργήσουν διάσπαρτες μικρές βιβλιοθήκες στο σχολείο; Τα παιδιά συν-οραματίζονται, συν-δημιουργούν και αφήνουν το ίχνος τους στο σχολείο μέσα από σημειακές επεμβάσεις-μικρούς χώρους βιβλίων και ανάγνωσης, ώστε ολόκληρο το σχολείο να μπορεί να διαβαστεί ως μια συνεχής βιβλιοθήκη!

Κύκλος Αρχιτεκτονικής

Ποιες ανάγκες οδήγησαν τον άνθρωπο να δημιουργήσει βιβλιοθήκες και πώς έχουν αλλάξει αυτές οι ανάγκες; Τι είδους βιβλιοθήκες υπάρχουν και πώς είναι οργανωμένες; Πώς βρίσκουν τη θέση τους τα βιβλία στις βιβλιοθήκες; Έχουν ταυτότητα, όπως οι άνθρωποι; Ψαχουλεύουμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου, ανακαλύπτουμε βιβλία, τα συστήνουμε σε άλλους! Mπαίνουμε στα πιο απόκρυφα μέρη μιας σπουδαίας βιβλιοθήκης και μαθαίνουμε τα μυστικά της από πρώτο χέρι!

Κύκλος Κηπουρικής

Τι μπορεί να κρύβεται μέσα στη καρδιά  ενός  δέντρου; Γιατί η παπαρούνα έχει κόκκινο χρώμα, πότε ωριμάζουν οι φράουλες και γιατί το γιασεμί μυρίζει; Ανακαλύπτουμε ονόματα, μυστικά και επιθυμίες του μεγαλύτερου βασιλείου στον κόσμο. Χρησιμοποιούμε γλάστρες, σκαλιστήρια, φτυάρια, κλαδευτήρια, χώμα, παρτέρια, σπόρους. Ως επίδοξοι κηπουροί του σχολείου, αναλαμβάνουμε να φυτέψουμε έναν λαχανόκηπο, να ξεχορταριάσουμε, να ποτίσουμε, να φροντίσουμε δέντρα και λουλούδια, μέσα κι έξω από το σχολείο.

Κύκλος «Κόψε-ράψε»

Πώς θα στρίψει, θα πηδήξει, θα πέσει, θα ισορροπήσει, θα σταθεί ο καθένας και η καθεμία; Πώς θα χορέψουμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο; Εκφραζόμαστε με το σώμα μας, δίνουμε κίνηση και ρυθμό στις ιδέες μας.