Είσοδος μελών

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να συνδεθείτε στην περιοχή μελών.

Κύκλος Κεραμικής

"Πηλό-πλασίες"

Μεταμορφώνεται η λάσπη; Με ποιες τεχνικές της δίνουμε σχήμα και μορφή; Τι θα συμβεί, όταν αυτά που πλάσαμε ψηθούν στο καμίνι του σχολείου; Πώς χρησιμοποιούνται τα εργαλεία της κεραμικής; Ως κεραμίστες του σχολείου, βουτάμε για τα καλά τα χέρια στα «βρόμικα» χώματα και βγάζουμε αντικείμενα που λάμπουν από ομορφιά!

Κύκλος Αρχιτεκτονικής

"Ξε-κτίζω - Πρασινίζω"

Τα υλικά μας: χαρτόνια, ψαλίδια, κόλλες, φελιζόλ, ρυζόχαρτα, ξύλα. Σκοπός μας: γινόμαστε αρχιτέκτονες της πόλης και των κτιρίων.
Παρατηρούμε, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και αναδημιουργούμε το περιβάλλον μας, εισάγοντας σε μεγαλύτερες ποσότητες τη φύση και το παιχνίδι. Στον κύκλο Αρχιτεκτονικής, δουλεύουμε την έννοια του χώρου σε διάφορες κλίμακες, περνώντας από τον προσωπικό χώρο στο σχολείο και τελικά την πόλη.

Κύκλος Επαναχρησιμοποίησης

"ΑΝΑ-ΚΑΤΑ-ΣΚΕΥΑΖΩ"
Πώς ένα καπάκι γίνεται καταπέλτης, ένα ρολό από χαρτί τουαλέτας μαριονέτα, μια χαρτοσακούλα κρεμαστό στολίδι; Πώς θα φτιάξουμε τα δικά μας παιχνίδια από σκουπίδια; Ξεκινώντας από τη Λεονία, την πόλη που οι άνθρωποι πετούσαν καθετί παλιό, καθετί χθεσινό, θα εξετάσουμε τρόπους ανακύκλωσης και δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης, φυσικά …παίζοντας!

Κύκλος Ραπτικής

"Κόψε-ράψε"

Βελόνες, κλωστές, παραμάνες, δαχτυλήθρες και ψαλίδια!
Ένας κύκλος δημιουργικός και όχι μόνο…
Μαθαίνουμε πως να ράβουμε ένα κουμπί, επιδιορθώνουμε τα παιχνίδια μας, κατασκευάζουμε καινούρια, δημιουργούμε ένα ωραίο και πρωτότυπο δώρο για κάποιον/α αγαπημένο/η …Και η λίστα δεν τελειώνει! Γνώση για μια ολόκληρη ζωή!