Είσοδος μελών

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να συνδεθείτε στην περιοχή μελών.

Κύκλος Κινηματογράφου

«Ήχος, Κάμερα, Πάμε!» Πώς δημιουργείται μια κινηματογραφική ταινία; Από την ιδέα, τη συγγραφή του σεναρίου έως και τα γυρίσματα, εργαζόμαστε σαν μέλη ενός κινηματογραφικού συνεργείου, αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ταινίας μικρού μήκους και αφήνουμε το αποτύπωμα της σχολικής μας ζωής.  
Με το σύνθημα «Παίζουμε Κινηματογράφο;» προτρέπουμε τα παιδιά να παίξουν μαζί μας, όπως ακριβώς προτρέπει το ένα το άλλο λέγοντας «Παίζουμε κρυφτό;», «Παίζουμε κυνηγητό;». 
Ο κινηματογράφος ως μέσο τέχνης και έκφρασης, ενώνει γλώσσες, ιδέες, πολιτισμούς, εποχές. Μέσα από το παιχνίδι και με επιλεγμένες προβολές, δράσεις και ποικίλες κινηματογραφικές τεχνικές, τα παιδιά θα λειτουργήσουν ως θεατές - κριτικοί - δημιουργοί.

Κύκλος Θεάτρου

Όλα ξεκινούν με την κεντρική ιδέα. Τη βάζουμε σε μία λεκάνη και, για να νοστιμέψει, τη ζυμώνουμε με το πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι χαρακτήρες μας. Με το ζύμωμα θα αποκαλυφθεί η κορύφωση της ιστορίας μας. Τότε είναι η σωστή στιγμή να προσθέσουμε τη λύση. Δεν τελειώσαμε όμως: Πασπαλίζουμε με όλα τα απαραίτητα για να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα: σκηνικά, φώτα, μουσική! 
Όσο η ζύμη μας ξεκουράζεται, αρχίζουμε να δουλεύουμε σε ένα τηγάνι τους χαρακτήρες μας, αναμειγνύοντας τις επιθυμίες τους, τη σωματική τους έκφραση και τις σχέσεις τους. Μόλις πάρουν χρώμα, τους ενώνουμε με το πρώτο μίγμα και ξεκινάμε να προβάρουμε τις σκηνές, πλάθοντας σταδιακά την τελική μορφή της παράστασής μας. Θα χρειαστούμε περίπου 6 πρόβες για να πάρει η παράστασή μας μορφή και να την παρουσιάσουμε στους πεινασμένους -για τέχνη, πάντα- θεατές μας! 

Κύκλος Παιχνιδιών

Ζάρια και κάρτες, μπίλιες και κλεψύδρες, μολύβια και κουδουνάκια… Ποιος θα σκιτσάρει πιο γρήγορα; Ποιος θα φέρει τη μεγαλύτερη ζαριά;  Στον κύκλο επιτραπέζιων παιχνιδιών, η Κάισσα μας προσφέρει τα παιχνίδια κι εμείς επιστρατεύουμε τις γνώσεις, την παρατηρητικότητά μας, τη στρατηγική μας σκέψη, τη μνήμη, τα γρήγορα αντανακλαστικά μας και τη φαντασία μας! Συνεργαζόμαστε, διασκεδάζουμε και γελάμε, και τέλος, δημιουργούμε οι ίδιοι και παίζουμε το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι!

Κύκλος Δημοσιογραφίας

Ο κύκλος δημοσιογραφίας έχει ως αντικείμενά του την έρευνα και την ενημέρωση. Τα παιδιά του κύκλου λειτουργούν ως ερευνητές και δημοσιογράφοι. Επιλέγουμε ενδιαφέροντα θέματα και αναζητάμε στοιχεία από διάφορες πηγές, όπως βιβλία, περιοδικά, διαδίκτυο. Επιλέγουμε, καταγράφουμε και συνθέτουμε τα δικά μας κείμενα σε ψηφιακή μορφή. Τα κείμενα μας παίρνουν τη μορφή εφημερίδας. Τα μέλη της συντακτικής ομάδας αναλαμβάνουμε την ενημέρωση όλης της σχολικής κοινότητας. 

Κύκλος Σχεδιασμού Παιχνιδιών

Χάρτες, πυξίδες, σημειωματάρια και άνετα παπούτσια! 
Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και στις γεμάτες μυστικά γειτονιές της, θα οδηγήσει στη δημιουργία παιχνιδιών. Παίρνουμε έμπνευση από τις ιστορίες των ανθρώπων. Δημιουργούμε διαδρομές ενδιαφέροντος στα δρομάκια της πόλης που θα αποτελέσουν το ιδανικό ταμπλό των παιχνιδιών μας. Μικροί και μεγάλοι γινόμαστε ερευνητές και συν-σχεδιάζουμε παιχνίδια με τη βοήθεια χαρτών, συνεντεύξεων, καταγραφών και περιηγήσεων. 

Κύκλος Ζωγραφώ-Γράφω

Πινέλα, μπογιές, χαρτιά και μολύβια. Το project του κύκλου βασίζεται σε μια ιστορία φανταστική, που δανείζεται στοιχεία από αληθινά γεγονότα με ιστορικές, καλλιτεχνικές, μυθολογικές και λογοτεχνικές αναφορές. Θα ζωγραφίσουμε και θα σχεδιάσουμε με διαφορετικά υλικά. Θα φτιάξουμε ένα καλλιτεχνικό βιβλίο με εικόνες και κείμενο, η ιστορία του οποίου εξελίσσεται στην Τήνο, στο νησί των περιστεριών. Το βιβλίο θα «συγγραφεί» με την ομάδα Les Scomonautes, έναν γαλλικό εκδοτικό οίκο για παιδικά βιβλία.

Κύκλος Σκέφτομαι-Μιλώ-Επικοινωνώ

Η Ρητορική είναι ένας τρόπος να πεις αυτό που θες διαλέγοντας τις σωστές λέξεις. Ρητορική είναι να μπορείς να εκφράζεις την άποψή σου και να μπορείς, όμως, να ακούς και τις απόψεις των άλλων. Ρητορική είναι η ουσιαστική και γόνιμη επικοινωνία, εκεί που ο καθένας δεν περιμένει τη σειρά του να μιλήσει αλλά σέβεται την προσωπικότητα και τη θέση του συνομιλητή.  
Στο εργαστήριό μας, η Ρητορική γίνεται ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο ο καθένας γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του και τους συμμαθητές / συμμαθήτριές του, ενισχύει την αυτοπεποίθησή του και αναγνωρίζει τον εαυτό του ως μέλος μια δυναμικής ομάδας στην οποία αφήνει το δικό του μοναδικό αποτύπωμα. Η γλώσσα, ως ζωντανός οργανισμός, θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης! 

Κύκλος Story Telling

Στον κύκλο Storytelling καλλιεργούμε την ικανότητα μας να αφηγούμαστε μέσω του λόγου, γραπτού και προφορικού, αλλά και μέσω του σώματος. Δημιουργούμε ιστορίες με κεντρικό άξονα το συναίσθημα που θέλουμε να μεταφέρουμε μέσω της αφήγησης μας αλλά και το χτίσιμο των χαρακτήρων. Χρησιμοποιούμε εργαλεία από τα πεδία της λογοτεχνίας, των εικαστικών αλλά και του χορού.  Ασχολούμαστε με τη γραμμική και την ελεύθερη δομή αφήγησης,  με την οπτικοποίηση των χαρακτήρων μέσω κολάζ ή άλλων εικαστικών μέσων και την ελεύθερη κίνηση με σκοπό την αναπαράσταση.