Είσοδος μελών

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να συνδεθείτε στην περιοχή μελών.

Κύκλος Κινηματογράφου

"Παίζουμε Κινηματογράφο"
«Ήχος, Κάμερα, Πάμε!» Πώς δημιουργείται μια κινηματογραφική ταινία; Από την ιδέα, τη συγγραφή του σεναρίου έως και τα γυρίσματα, εργαζόμαστε σαν μέλη ενός κινηματογραφικού συνεργείου, αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ταινίας μικρού μήκους και αφήνουμε το αποτύπωμα της σχολικής μας ζωής.  
Με το σύνθημα «Παίζουμε Κινηματογράφο;» προτρέπουμε τα παιδιά να παίξουν μαζί μας, όπως ακριβώς προτρέπει το ένα το άλλο λέγοντας «Παίζουμε κρυφτό;», «Παίζουμε κυνηγητό;». 
Ο κινηματογράφος ως μέσο τέχνης και έκφρασης ενώνει γλώσσες, ιδέες, πολιτισμούς, εποχές. Μέσα από το παιχνίδι και με επιλεγμένες προβολές, δράσεις και ποικίλες κινηματογραφικές τεχνικές, τα παιδιά θα λειτουργήσουν ως θεατές - κριτικοί - δημιουργοί.

Κύκλος Θεάτρου

"Θέσεις, φώτα, πάμε!"

Όλα ξεκινούν με την κεντρική ιδέα. Τη βάζουμε σε μία λεκάνη και, για να νοστιμέψει, τη ζυμώνουμε με το πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι χαρακτήρες μας. Με το ζύμωμα θα αποκαλυφθεί η κορύφωση της ιστορίας μας. Τότε είναι η σωστή στιγμή να προσθέσουμε τη λύση. Δεν τελειώσαμε όμως: Πασπαλίζουμε με όλα τα απαραίτητα για να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα: σκηνικά, φώτα, μουσική! 
Όσο η ζύμη μας ξεκουράζεται, αρχίζουμε να δουλεύουμε σε ένα τηγάνι τους χαρακτήρες μας, αναμειγνύοντας τις επιθυμίες τους, τη σωματική τους έκφραση και τις σχέσεις τους. Μόλις πάρουν χρώμα, τους ενώνουμε με το πρώτο μίγμα και ξεκινάμε να προβάρουμε τις σκηνές, πλάθοντας σταδιακά την τελική μορφή της παράστασής μας. Θα χρειαστούμε περίπου 6 πρόβες για να πάρει η παράστασή μας μορφή και να την παρουσιάσουμε στους πεινασμένους -για τέχνη, πάντα- θεατές μας! 

Κύκλος Παιχνιδιών

"παίΖΩ"

Στον κύκλο ΠαίΖΩ, παίζουμε σύγχρονα και παραδοσιακά παιχνίδια, με κύριο στόχο να περάσουμε καλά και να ξεγνοιάσουμε. Συγχρόνως, βέβαια, εξασκούμε τη μνήμη μας, ακονίζουμε την παρατηρητικότητά μας, βελτιώνουμε την ταχύτητα των αντιδράσεών μας, συνδυάζουμε τις σωματικές μας ικανότητες με τη δύναμη του νου, μαθαίνουμε καινούριες λέξεις, εξελίσσουμε τη φαντασία μας, εφευρίσκουμε νέες ιστορίες με
μυστικά που ψάχνουμε να βρούμε, ενώ ταυτόχρονα συνθέτουμε και εφαρμόζουμε
στρατηγικές για να τα καταφέρουμε τόσο στα παιχνίδια στην αυλή όσο και
στα επιτραπέζιά μας. Και όλα αυτά στον χώρο και τον χρόνο ενός παιχνιδιού, στο οποίο γελάμε, αγωνιούμε, συνεργαζόμαστε αλλά και ανταγωνιζόμαστε αποδεχόμενοι τη
νίκη και την ήττα με την ίδια χαρά, αφού ξέρουμε ότι μόνο έτσι, όλοι και
όλες, κάθε φορά, θα περάσουμε καλά!

Κύκλος Ξύλινων Κατασκευών

"Ξυλοτεχνίες"
Πόσο ωραίο υλικό είναι το ξύλο! Και πόσες διαφορετικές μορφές μπορεί να πάρει στα
χέρια των ευφάνταστων μικρών τεχνιτών!
Στη διάρκεια του κύκλου αυτού τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν μορφή
στη δημιουργική τους φαντασία. Παίρνουμε το ξύλο στα χέρια μας και το μεταμορφώνουμε! Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε διαφορετικά εργαλεία και τεχνικές. Σχεδιάζουμε, κόβουμε, κολλάμε, καρφώνουμε, ζωγραφίζουμε, και διακοσμούμε τις ιδέες μας. Το αποτέλεσμα; Δημιουργούμε πρωτότυπες, ξύλινες, χρηστικές κατασκευές και στολίδια ξεχωριστά!

Κύκλος Ψηφιακής Ιστορίας

"Σχεδιάζω Ιστορίες"
Ιστορίες αστείες, τρομακτικές, πραγματικές και φανταστικές!
Με οδηγό την πόλη και τις ιστορίες που έχουν γραφτεί για τις γειτονιές της,
ανακαλύπτουμε στοιχεία που δεν γνωρίζαμε και παίρνουμε έμπνευση για τη
δημιουργία των δικών μας ιστοριών. Όλα τα στοιχεία που θα συλλέξουμε θα μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε έναν ψηφιακό χάρτη ιστοριών με σημεία ενδιαφέροντος και περιηγήσεις … κι όλα αυτά μέσα από μία ψηφιακή πλατφόρμα αφήγησης.

Κύκλος Σχεδιασμού Αφίσας

"Αφισόραμα"
Πινέλα, μπογιές, χαρτιά και μολύβια. Το project του κύκλου βασίζεται σε ιστορίες φανταστικές, που, ωστόσο, δανείζονται στοιχεία από αληθινά γεγονότα με ιστορικές, καλλιτεχνικές, μυθολογικές και λογοτεχνικές αναφορές σχετικές με την τέχνη στον δημόσιο χώρο. Θα φανταστούμε  μια ιστορία, μέσω της οποίας θέλουμε να επικοινωνήσουμε με τον εξωσχολικό κόσμο, θα ζωγραφίσουμε και θα σχεδιάσουμε με διαφορετικά υλικά αφίσες σε μεγάλες διαστάσεις. Αυτές, έπειτα, θα τοποθετηθούν  σε δημόσιο χώρο και με αυτόν τον τρόπο θα μεταφέρουμε το "ιδιωτικό” στο “δημόσιο” επαναπροσδιορίζοντας, έτσι, την έννοια του δημόσιου χώρου ως τόπο κοινωνικής συνάντησης και αλληλεπίδρασης μέσα από την τέχνη.

Κύκλος Ρητορικής

"Σκέφτομαι, μιλώ, επικοινωνώ"
Η Ρητορική είναι ένας τρόπος να πεις αυτό που θες διαλέγοντας τις σωστές λέξεις. Ρητορική είναι να μπορείς να εκφράζεις την άποψή σου και να μπορείς, όμως, να ακούς και τις απόψεις των άλλων. Ρητορική είναι η ουσιαστική και γόνιμη επικοινωνία, εκεί που ο καθένας/η καθεμία δεν περιμένει τη σειρά του να μιλήσει αλλά σέβεται την προσωπικότητα και τη θέση του συνομιλητή.  
Στο εργαστήριό μας, η Ρητορική γίνεται ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο ο καθένας/η καθεμία γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του/της και τους συμμαθητές/συμμαθήτριές του/της, ενισχύει την αυτοπεποίθησή του/της και αναγνωρίζει τον εαυτό του/της ως μέλος μια δυναμικής ομάδας στην οποία αφήνει το δικό του μοναδικό αποτύπωμα. Η γλώσσα, ως ζωντανός οργανισμός, θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης! 

Κύκλος Εφευρέσεων

"Σχεδιάζω – Κατασκευάζω- Ελέγχω"
Πώς θα καταφέρουν οι γενναίοι αβγοναύτες να προσγειωθούν σώοι στην αυλή μας; Και οι αβγοδηγοί θα γλιτώσουν άραγε μετά τη σύγκρουση των αυτοκινήτων τους; Πώς η νέα μας εφεύρεση θα βοηθήσει στο κρυφτό; Αβγά αλεξιπτωτιστές, αυτοκινητάκια, κατασκοπικά γυαλιά. Όλα φτιαγμένα με απλά υλικά και έτοιμα να τα τεστάρουμε!
Στο εργαστήριο μας σκεφτόμαστε, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, ξανασκεφτόμαστε, βελτιώνουμε και έτσι …γινόμαστε μηχανικοί! Δουλεύοντας άλλοτε ομαδικά και άλλοτε ατομικά, ξεκινώντας από ένα πρόβλημα ή ένα σύστημα, δημιουργούμε τις δικές μας προτάσεις. Μέσα από τη δουλειά μας, συνειδητοποιούμε ότι ένας μηχανικός δεν σταματάει ποτέ να σκέφτεται καλύτερες λύσεις και να πειραματίζεται με αυτές.