Είσοδος μελών

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να συνδεθείτε στην περιοχή μελών.

Μελέτη

Το πρόγραμμα της Μελέτης απευθύνεται στα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού και χωρίζεται σε τρεις άξονες.

Το φαγητό στην κουζίνα: Σε ένα ζεστό περιβάλλον, τα παιδιά τρώνε σε ομάδες και μοιράζονται τα νέα τους. Μετά την ολοκλήρωση του φαγητού, τα παιδιά αξιολογούν το γεύμα τους, προτείνουν φαγητά που θέλουν να δοκιμάσουν και συμμετέχουν στο μάζεμα του τραπεζιού και στο σερβίρισμα για την επόμενη ομάδα.

Η μελέτη των μαθημάτων: Τα παιδιά μελετούν χωρισμένα σε μικρές ομάδες. Κύριος στόχος είναι να αναπτυχθούν δεξιότητες, που θα βοηθήσουν τα παιδιά να μελετούν αυτόνομα, να οργανώνουν και να αξιοποιούν αποτελεσματικά τον χώρο και τον χρόνο τους. Επιπλέον, μαθαίνουν να θέτουν προτεραιότητες στη μελέτη των μαθημάτων και να χρησιμοποιούν τεχνικές που τα βοηθούν να ανταπεξέρχονται σε μαθήματα που τα δυσκολεύουν.  Όταν τα παιδιά ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους, συμπληρώνουν ένα τετράδιο, στο οποίο αξιολογούν την επίδοσή τους σε καθένα από τα μαθήματα που μελέτησαν.

Ελεύθερος χρόνος: Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά με επιτραπέζια παιχνίδια, ανάγνωση βιβλίων, συζητήσεις και ζωγραφική, αλλά και να παίξουν στον χώρο της αυλής του σχολείου. 

Το πρόγραμμα της Μελέτης πραγματοποιείται καθημερινά από τις 14.30 έως τις 16.30.